søndag 18. november 2012

Empati



har lyst til å skrive litt om empati i dag. Dette er en egenskap som er utrolig viktig å ha med seg gjennom livet. Gjennom empatien forstår jeg mennesker, respekterer dem og tolererer dem.

Tenk om israelske ledere kunne forstå og sette seg inn i hvordan en palestiner har det når alle grenser er stengt, det bygges murer, og det regner bomber i hodet ditt hele tiden. Jeg vil nå si at israelerne har overtaket i denne konflikten og at det er feigt av dem å ødelegge et land og et folk som allerede har lite å forsvare seg med. Joda, Hamas sender raketter de også, og dette er ingen god løsning, og israelere blir også drept og uskyldige mennesker lider. Dette bildet kan også brukes i alle andre konflikter rundt om i verden, det er nok å ta av.

Alt i alt er det uskyldige mennesker det går ut over når det er krig og uro. Det er selvfølgelig ikke lett å sette seg inn i hva som skjer inni den enkelte, men med empati kan vi allikevel til en viss grad forstå og så evt gange det opp noen ganger, joda vi forstår iallefall såpass at det er en ufattelig lidelse, og en bunnløs psykisk påkjenning.

Jeg sender en bønn til Universet om å la empatien bre om seg i menneskeheten, slik at vi kunne begynne å sette oss inn i hvordan andre har det, og takk for alle dem som bidrar til å skape fred og kjærlighet. Likeledes ber jeg om å få muligheten til å være med å påvirke dette, være en del av dem som vibrerer på kjærlighetsfrekvensen, for en bedre Moder Jord.

Takk!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar